Eleonora Szachniuk przyjechała do Łeby w 1954 roku z miejscowości Karniewo (niedaleko Makowa,powiat Ciechanów, woj. mazowieckie).
Uczęszczała w Gdyni do Technikum Przetwórstwa Rybnego. Dobrze zdała maturę i mogła wybrać miejscowość, w której chciałaby zamieszkać. Wybrała Łebę.
Po przyjeździe do Łeby podjęła pracę w Zakładach Rybnych w Łebie na stanowisku starszego mistrza produkcji. Mieszkała na terenie Zakładów Rybnych.
W tym czasie w zakładzie produkcja ograniczona była do wędzarnictwa. W kolejnych latach uruchomiono produkcję wstępną (obróbka ryby świeżej) i przetwórstwo właściwe.
W 1960 roku nastąpiło w Łebie połączenie Zakładów Rybnych ze Spółdzielnią X-lecia PRL. Wachlarz asortymentów był bardzo szeroki, łącznie z produkcją eksportową. Wyroby cieszyły się należnym uznaniem. Równolegle rozszerzała się produkcja ryby świeżej (kliplisz- filet z dorsza solony oraz śledź świeży – solenie).
Całość surowca do produkcji pochodziła głównie z połowów własnych . Dostarczali je rybacy.
W tym czasie Pani Eleonora była kierowniczką produkcji lądowej i nadzorowała nad całością wyprodukowanych wyrobów. Były to: ryba wędzona, marynaty, ryba solona, świeża. Zostało rozbudowane konserwiarstwo, gdzie wyróżnikiem okazał się pasztet z wątróbek rybnych, który otrzymał znak jakości Q.
W 1963 roku spółdzielnia zmieniła swoja nazwę na „Rybmor”.
Po przepracowaniu 38 lat Eleonora Szachniuk odeszła na emeryturę.
Praca z ludźmi dawała jej ogromną satysfakcję i zadowolenie. Załoga była zdyscyplinowana, co ułatwiało podejmowanie bardzo ważnych decyzji.
Pani Eleonora była również doceniana przez Zarząd Spółdzielni i Radę Nadzorczą.